En enkel guide til drivhus - IBIE Home Blog
15484
post-template-default,single,single-post,postid-15484,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

En enkel guide til drivhus

Guide til Drivhus

Et drivhus er hemmeligheten til hvordan du kan dyrke friske grønnsaker og ferske urter året rundt – uten problemer.

Har du lyst til å dyrke ulike grønnsaker? Da er ingenting bedre enn å forlenge hagesesongen. Interessert i å dyrke planter uten å risikere dårlig omstendigheter? Da er drivhus kanskje løsningen for deg.

Det første du må finne ut av når du kjøper eller skal bygge et drivhus, er hvor mye plass du trenger. Husk at et drivhus er en langsiktig investering. Du bør velge noe som er stort nok til å gi rikelig med plass i årene som kommer. I mange tilfeller ender drivhuseiere opp med et som er en kvadratfot mindre enn de opprinnelig trengte. I tillegg, hvis du planlegger å dyrke grønnsaker, vil du ha maksimalt med lys.

 

Frittstående drivhus eller veggdrivhus?

Den store fordelen med et festet eller et drivhus som lener mot en annen vegg, er at du ikke trenger å bygge alle fire vegger. Dessuten har du minst en solid, tyngdebærende vegg på plass (vanligvis huset eller garasjen), slik vil de tre drivhusveggene bygges lettere. Disse strukturene er ofte billigere enn andre drivhusmodeller, og er gode for å dyrke urter, frøplanter og noen grønnsaker på steder som er begrenset med plass. Ulempen er selvsagt at sollyset vil være begrenset til bare tre sider.

Et frittstående drivhus står naturligvis alene. Det lar deg plassere dem hvor du vil på eiendommen din (så lenge sidene mottar rikelig med lys). Selv om de i utgangspunktet er dyrere enn et veggdrivhus, gir de lavere kostnad per plante, fordi så mange flere planter kan dyrkes i dem. Du kan se flere drivhus på Tilboligen.no.

I de fleste områder over hele landet, vil et frittstående drivhus gi deg muligheten til å starte plantingen og dyrkingen mye tidligere i vekstsesongen (januar eller februar), og da kan du ved første tegn på frost ta inn plantene igjen for å forlenge vekstsesongen til oktober eller november. Her i nord er det nødvendig med et separat oppvarmingssystem for hele året.

No Comments

Post A Comment